De Groene Vloot is een blended leiderschapsprogramma verspreid over 4 weken met als hoogtepunt het 5-daagse vaarprogramma (20 t/m 24 september 2022) waarin we deelnemen aan het Springtij forum op Terschelling. Door verschillende interventies, ontmoetingen en begeleiding krijg je inzicht in wat jij wilt en kunt bijdragen aan de duurzaamheidstransitie en hoe je hier concreet mee aan de slag kunt gaan. Leer hieronder meer over het programma per onderdeel.

Kick-Off
We trappen ons programma* virtueel af op 8 september 2022.  Tijdens deze eerste bijeenkomst van ongeveer twee uur maak je kennis met het Groene Vloot team, de andere deelnemers en het programma.

De Groene Vloot
Van dinsdag 20 september tot en met zaterdag 24 september 2022 zal jij onderdeel uitmaken van de Groene Vloot 2022. Op dinsdagochtend stap je aan boord van een van de zeilboten waarmee we vanaf Harlingen naar Terschelling zullen varen. De eerste twee dagen van het programma staan in het teken van vertragen en verkennen. Op het water en in de prachtige natuur van Terschelling word je aangezet om na te denken over jouw duurzame ambitie en bijdrage.
Donderdag en vrijdag staan in het teken van energie en inspiratie en ben je vrij om deel te nemen aan het Springtij Forum! Op Springtij komt jaarlijks een community van duurzame koplopers bijeen om kennis te delen, impact te creëren en zo de duurzame koers te bepalen. Wij geloven dat young professionals hier een nieuw geluid moeten laten horen, dus ben jij erbij?! Er komen inspirerende gasten langs op de boten en onze facilitators staan voor je klaar om jouw duurzame idee (verder) vorm te geven. We sluiten het programma op vrijdag feestelijk af en varen zaterdag terug naar Harlingen waar we tegen het eind van de middag weer aan zullen meren.
Verankering
Na het 5-daagse vaarprogramma is het tijd voor actie! Gedurende 2 weken ontvang je (digitale) inspiratie om de fundering te leggen voor het verder brengen van jouw idee. Na deze twee weken komen we nog een middag bij elkaar om de uitwerkingen en ideeën met elkaar te delen en het programma op passende wijze af te sluiten.
Terugkom-weekend
In het voorjaar van 2023 komen we nog een keer samen tijdens het zogeheten ‘terugkom-weekend’. Hier kijken we terug op de progressie die sinds het afronden van het programma gemaakt is, welke drempels je nog tegenkomt en hoe je deze kunt overkomen. Ook oud deelnemers komen langs om hun ervaring te delen en het duurzame netwerk verder uit te bouwen.
Inspirerende gasten
Gedurende het programma krijg je hulp, begeleiding en handvatten van experts, ondernemers en creatievelingen om jouw duurzame ambitie (verder) vorm te geven en hiermee aan de slag te gaan. De Groene Vloot staat bekend om de informele setting waarin beslissers en bestuurders uit het Nederlandse bedrijfsleven in gesprek gaan met de young professional deelnemers. Gasten in het Groene Vloot programma waren o.a Jesse Klaver (Fractievoorzitter GroenLinks), Ed Nijpels (SER Energieakoord), Roger van Boxtel (CEO NS), Peter Molengraaf (CEO Alliander), Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW), Bernice Notenboom (klimaatactivist en poolreizier), Chris Buijnk (voorzitter Nederlandse Vereniging van Banken), Stientje van Veldhoven (kamerlid D66), Klaas van Egmond (hoogleraar Universiteit van Utrecht), Liesbeth Kamerling (kamerlid Groenlinks).
*In ons programma zullen wij rekening houden met de op dat moment geldende Corona maatregelen. In 2020 en 2021 hebben wij fantastische Corona-proof edities kunnen neerzetten.