Young professionals
Wij geloven in de kracht van young professionals om het verschil te maken in de duurzaamheidstransitie. De Groene Vloot brengt daarom young professionals uit verschillende organisaties, sectoren en windstreken samen om hun persoonlijk leiderschap en duurzame ambitie te ontwikkelen en zo samen meer impact te kunnen maken.

 

Klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen van onze generatie. Jij, als young professional, bent de kracht die vanuit jouw organisatie de duurzaamheidstransitie kan versnellen. Jouw frisse energie, denkkracht, ambitie en drive zorgen voor vernieuwende ideeën en de realisatie van initiatieven voor een duurzamer Nederland. Op de Groene Vloot gaan we aan de slag met jouw persoonlijk en duurzaam leiderschap. Zo leer je hoe jij met jouw persoonlijke kwaliteiten een duurzaam verschil kunt maken, in jouw omgeving én organisatie.

 

De Groene Vloot maakt impact door:
  • Een visie te formuleren voor de jonge generatie;
  • Het persoonlijk leiderschap van de toekomstige beslissers van Nederland te ontwikkelen;
  • Het netwerk van duurzame young professionals groter en groter te maken.
Ontstaan de Groene Vloot
Met deze overtuiging is generatie-expert en ondernemer Talitha Muusse in 2014, in samenwerking met Stedin en Alliander, voor het eerst met een groep young professionals naar het Springtij Forum op Terschelling gevaren. De Energieboot was geboren. Vanaf 2015 is De Energieboot een gezamenlijk initiatief van projectbureau Frisse Blikken en Talitha Muusse. Inmiddels is de Energieboot, met meer dan 600 deelnemers door de jaren heen, uitgegroeid tot hét leiderschapsprogramma voor young professionals die de duurzaamheidstranstitie willen versnellen. Waar bij de start van de Energieboot in 2014 de focus vooral lag op het versnellen van de energietransitie, hebben ook andere thema’s als water en circulariteit de laatste jaren een belangrijke plek gekregen in het programma. Om deze inhoudelijke groei en de groei in aantal deelnemers, boten en impact eer aan te doen zetten we vanaf 2021 koers richting een duurzamer Nederland onder de naam “de Groene Vloot”.

 

Veel young professionals hebben tijdens en na het programma grote stappen gezet op het gebied van hun persoonlijk en duurzaam leiderschap. Sommigen hebben na deelname een nieuwe rol in hun bedrijf opgepakt, zijn in hun privé-leven initiatieven gestart, zijn begonnen bij een andere werkgever of hebben de beslissing genomen om een eigen start-up te beginnen.

Wil jij meevaren met de Groene Vloot? Meld je dan vóór 31 juli aan voor de Groene Vloot 2024!